Fotolife Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

0 Ürün Sepeti Gör

Sepetinize ekli ürün bulunmamaktadır.

Polarize Filtre Etkisi Nasıl Yaratılır?

Polarize Fitre Nasıl Kullanılır?

Polarize filtre, lens filtreleri veya objektif filtreleri kategorisinde yer alan bir fotoğraf makinesi ekipmanıdır. Polarize filtreler, makineye gelen yansımayı alıp yansıma olmayan bir halde ortaya koyan, istenmeyen ışık dalgalarını yönlendirmeyi sağlayan, ışık dalgalarını sensöre ulaştıran araçlardır. Polarize filtre etkisi nasıl yaratılır diye merak eden amatör fotoğrafçıların öncelikli olarak filtre kullanımı hakkında detaylı bilgi sahibi olmaları ve ışığı doğru kullanmayı bilmeleri gerekmektedir.

Polarize filtre etkisi oluşturma; doğru şekilde fotoğraf makinesi konumlandırmaya ve çekim yapılacak alana bağlıdır. Polarize fotoğraf çekimi sırasında yansımaların meydana gelmemesi filtre kullanmayı gerektirmemektedir. Polarize filtrenizi taktıktan sonra 2-3 fotoğraf çekmeniz gerekmektedir. Bunun nedeni ise ışığın sürekli olarak değişmesi ve yansımaların meydana gelmesidir. Çekilen bu kareler birleştirildiği zaman istediğiniz kusursuz görüntü ortaya çıkacaktır. Polarize fotoğraf çekmek için lensinizin önüne koyu bir filtre eklemeniz gerekmektedir. Polarize filtreler sayesinde gündüz çekimlerinde aşırı ışık kaynağını yumuşatabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey makinenizin lensi üzerine filtrenizi yerleştirmek. Gerisi yaratıcılığınıza kalmış.

Polarize filtrelerin fotoğrafa etkisi nasııl yapılır sorusuna cevap verecek olursak;

1.Manzara fotoğrafları

Polarize filtre etkisi nasıl yaratılır sorusunun ilk yanıtı manzara fotoğraflarıdır. Polarize fotoğraf çekmek gökyüzü ve manzara fotoğraflarında gökyüzünün daha soluk görünmesine neden olur. Polarize fotoğraflar, yansımadan arınmış olduğu için gökyüzündeki renkler yoğun ve dolgun gözükebilir. Polarize filtre etkisi oluşturma sayesinde mavi ve beyaz renkleri arasında uyum yakalanarak büyüleyici manzara fotoğrafları ortaya çıkarılmış olur. Aynı zamanda orman ve deniz manzaralarında da ışığın yansıması kesilerek doygunluğu artırılır ve uyumlu bir görüntü yakalanır.

2.Yansımalı yüzeyler

Polarize filtre etkisi nasıl yaratılır diye merak eden fotoğrafçılar rotalarını deniz kenarlarına ya da şelale ve göllere çevirebilirler. Bildiğiniz gibi su ışığı yansıttığı için gündüz vakti fotoğraf çekimlerinde fotoğrafçıları zorlamaktadır. Bu nedenle polarize filtre kullanılarak yansımaların önüne geçilmektedir. Polarize filtre etkisi oluşturma açınız çekim yaptığınız yüzeye bağlı olarak değişecektir. Deniz, göl ve şelale dışında diğer yansıma yapan yüzeylerin çekiminde de polarize filtre etkisi kullanılarak yansımanın önüne geçilebilir.

3.Işığı azaltma

Polarize filtre etkisi nasıl yaratılır sorumuzun bir diğer cevabı da ışığın azaltılmasıdır. Polarize çekim yapmak her zaman avantajlı değildir. Polarize filtre etkisi, dışarıdan sensöre giren ışığın 1.5 f-stop kadar azalmasına neden olduğu için az ışıklı ortamlarda, kapalı alanlarda ve doğal ışığın kullanılamayacağı yerlerde sizi zorlayabilir. Dilerseniz kapalı ya da düşük ışıklı çekimlerde polarize filtre kullanmayabilirsiniz. Polarize fotoğraf çekimi makinesinin ışığın yansımasına göre konumlandırılmasıyla profesyonel şekilde bir çekim gerçekleşir.

Polarize filtre etkisi nasıl yaratılır dedik ve cevaplarımızı verdik. Polarize çekim yapmak temelde fotoğraflar üzerine yansıyabilecek ışıkları yönlendirmenizi sağlar. Polarize filtre etkisi oluşturma sayesinde yüzeylerdeki yansıma alınır ve yansımasız bir görüntü sunulur. Polarize filtre etkisi oluşturma, fotoğrafçıya dolaylı olarak farklı bakış açıları kazandırır.

Doğanın fotoğraf çekimlerindeki olumsuz etkilerinden birinin önüne geçen polarize filtre etkisi, fotoğrafçıların yüksek ışıkta dahi fotoğraf çekmesini kolaylaştırması açısından oldukça önemlidir.

Polarize fotoğraflar, aynı zamanda renklerin ve kompozisyonun da etkileyici şekilde kullanılmasını sağlamaktadır. Polarize filtre etkisi her fotoğrafçının mutlaka kullanması gereken filtrelerdendir…

[widget-7]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 30